2012. január 29., vasárnap

Megalakult a Bács-Kiskun megyei Societas


2012. január 28-án, szombaton, 9 órai kezdettel került sor a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom Bács-Kiskun megyei Területi Szövetségének alapító közgyűlésére.

Az ülésen megválasztották a megyei tisztviselőket és az elnökség tagjait. Eszik Bence,az ifjúsági szervezet városi alelnöke lett a megyei elnök, míg a kiskunfélegyházi Societas elnök, Zakariás Csaba, illetve a kecskeméti elnök, Lossó Aida lettek a megyei alelnökök.


A baloldali ifjúsági mozgalom a jövőben szeretne mind aktívabban jelen lenni a megye közéletében, hogy hathatósabban képviselhesse a fiatalok érdekeit, mint tette azt eddig. A jelenlegi hazai viszonyok között különösen fontosnak tartják, hogy erősítsék a demokratikus hagyományokat alulról szerveződő kezdeményezéseikkel és a civil ügyek támogatásával.


"Keményebb fellépését ígérhetünk városunk és megyénk ifjúsága érdekében" - fogalmazta meg véleményét a megválasztott megyei elnök, Eszik Bence. "Igyekszünk minél komolyabban venni feladatunkat és a felelősséget, mely ezzel jár."


A tanácskozás után a frissen megválasztott megyei Societas tisztségviselők Szolnokra utaztak, ahol vezetői képzésen és tréningen vettek részt a mozgalom Kelet-Magyarországi Munkamegbeszélésén, illetve kidolgozták a régiós cselekvési tervüket is.


Forrás: Societas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése