2012. január 3., kedd

SocietasTV: "Lesz még Magyar Köztársaság" tüntetés az Operaház előtt

Az Andrássy úton ellenzéki politikai pártok és civilek tüntetettek Orbán Viktor rendszere ellen, a Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom is részt vett a demonstráción.


A kormány a Magyar Nemzeti Galériában és az Operaházban ünnepelte az alaptörvény január elsejei hatályba lépését, miközben az Andrássy úton ellenzéki politikai pártok és civilek tüntetettek Orbán Viktor rendszere ellen, a Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom is részt vett a demonstráción. A tüntetés szónokai között pártpolitikusok nem voltak. Valamennyien az alaptörvény, illetve Orbán Viktor és rendszere ellen szónokoltak. A tömeg többször skandálta, hogy Orbán, takarodj!, illetve "Viktatúra!"




Néhány ezer, kormányellenes jelszavakat skandáló tüntető megvárta a gálaműsor végét, a vendégek hazaindulását, bár a szervezők már jóval előtte arra szólították fel a résztvevőket, hogy az Oktogon felé hagyják el az Andrássy út érintett szakaszát. Este tizenegyre az Opera kiürült, a fontosabb vendégek azonban nem a főbejáraton távoztak – Orbán Viktor sem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése