2012. február 15., szerda

SOCIETAS: Polgármester Úr, valljon színt!

KÖZLEMÉNY

Mi, a kiskunfélegyházi MSZP, illetve Societas szervezet elnökségi tagjai egyre növekvő érdeklődéssel figyeltük az elmúlt napok fejleményeit, amelyek Kapus Krisztián polgármester és a városi Fidesz frakció tagjai között támadt konfliktusra vonatkozó homályos és rendkívül bizonytalan értesülésekről 2012. február 11. óta a különböző helyi, illetve országos sajtóorgánumokban megjelentek.

Baloldali, demokrata és nemzeti érzésű emberekként fontosnak tartjuk azt, hogy az objektív tájékoztatás jegyében egyértelmű információk jussanak el a választókhoz egy-egy település belügyeivel kapcsolatban. Kiskunfélegyházán viszont ezúttal a közvélemény alapvető információkról sem értesülhet egy a városvezetésben támadt vélt vagy valós anomália ügyében.

A Fidesz frakcióból senki nem tud e tekintetben egyértelmű válaszokat adni, s a polgármester hallgat, nem nyilatkozik. A helyzet azért is súlyosabb az átlagosnál, mert az önkormányzat érdemi munkáját is akadályozza. A további hallgatás és dezinformálás tehát végső soron Félegyházának és a félegyháziaknak árt.

Ezért szeretnénk, ha a Fidesz városi frakciójának prominensei, illetve polgármesterünk színt vallana végre ezeket a vádakat és információkat illetően. Amíg ugyanis Kapus Krisztián nem áll ki Félegyháza népe elé, hogy számot adjon szavazóinak, tetteiről és felelősségéről, s amíg a Fidesz frakció nem tud egyértelműen nyilatkozni jelenlegi helyzet ügyében, addig Félegyházán ex lex-állapotról beszélünk, melynek megszüntetése mielőbbi közös érdekünk.

Polgármester Úr: valljon színt!

dr. Garai István Levente
MSZP Kiskunfélegyházi alapszervezete; elnök

Ernyes László
MSZP kiskunfélegyházi alapszervezete; általános elnökhelyettes

Horváth Tamás
MSZP kiskunfélegyházi alapszervezete, alelnök

Eszik Bence
Societas Bács-Kiskun megyei Területi Szövetsége; elnök

Zakariás Csaba
Societas kiskunfélegyházi szervezete; elnök

Szöllősi János
Societas kiskunfélegyházi szervezete, alelnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése