2012. január 22., vasárnap

Programalkotó elnökségi ülés Kiskunfélegyházán

A kiskunfélegyházi Societas elnöksége programalkotó ülést tartott 2011. január 19-én, csütörtökön délután, a városi MSZP székházban. A Baloldali Ifjúsági Mozgalom helyi alapszerveztének legfontosabb célkitűzéseit a következő hónapokra nézve Zakariás Csaba elnök sommázta az ülést indító gondolataival. Mint elmondta, a 2012-es év a közösséget építő, a helyi demokratikus érzelmű ifjúságot jobban egybekovácsoló év lesz. A félegyházi közéletben való meglehetősen aktív, markáns szerepvállalást ígért, egyúttal kifejtette, hogy az alapszervezet fő feladatának a helyi viszonyok rendezettebbé tételéhez való hozzájárulást tekinti, a települést jelenleg irányító erők tevékenységének erőteljes bírálatát nyújtva.

Eszik Bence alelnök elmondta, hogy a januári hónap további részében a helyi alapszervezet a részletes cselekvési terv elkészítésén fog munkálkodni, melyet februárban, egy sajtótájékoztató keretében fognak majd bemutatni. "Egyébként is sokszor fogunk a következő hónapokban a sajtó elé állni, hogy elmondjuk véleményünket helyi kérdésekről, problematikus ügyekről. Szeretnénk sűrűn szerepelni a nyilvánosság előtt, hogy kifejezhessük egyet nem értésünket a város ügyeinek jelenlegi folyásával (a kórházunk jelenlegi állapotával, a munkanélkülivé vált emberek kilátástalanná vált helyzetével, a sajtószabadság felszámolásával stb.), illetve, hogy alternatívákat kínáljunk és mutassunk arra, hogy hogyan lehet másképp csinálni. Évfordulókhoz, fontos ünnepekhez kötődően szeretnénk minél több ifjúsági programot szervezni, és fontosnak tartjuk a magyar sport nemes hagyományainak ápolását is, melyeknek jegyében szintén jónéhány programra kerül majd sor idén."

Az egyesület másik alelnöke, Szöllősi János hozzátette, hogy a közéleti és ifjúsági profil mellett kiemelt jelentősséget élvez majd a jövő évben a helyi alapszervezet tevékenységei között a város zöld területeinek fejlesztése és védelme, illetve az oktatáspolitika terén kezdeményezett szerencsétlen változások helyi következményei elleni tiltakozás. Utóbbira különösen nagy hangsúly esik majd, hiszen a magyar fiatalok jövője a város és az ország jövőjét is jelenti egyben. "Mindezeken túl pedig" - tette hozzá az alelnök - "kiemelt stratégiai célunkként kezeljük a  városunkban terjeszkedő széjsőjobboldali szellemiségű mozgalmak, egyesületek tevékenységének mielőbbi felfüggesztését, mert ezek a hamis hazafiságot és antidemokratikus eszméket terjesztő szerveződések demagóg módszereikkel szintén az ifjúság körében gyűjtik szimpatizánsaikat."

Az elnökség megvitatta, kidolgozta, és egyhangúlag elfogadta a rövid 2012-es cselekvési tervet. Összegezve az elmondottakat, Zakariás Csaba kiejelentette, hogy legfontosabbnak az aktivitást tartja a szervezet ezévi céljai közül. "Szeretnénk mindenhol ott lenni, ahol történik valami, Sőt, ott is, ahol nem. Szeretnénk hallatni magunkról, minél többször, minél több közérdekű üggyel kapcsolatban, hogy a helyi demokrata érzelmű fiatalságnak minél szélesebb rétegei tisztában legyenek azzal, mi is vár a régióra, s így rájuk is néhány év múlva, ha az események továbbra is az eddigi mederben folynak tovább..."

A Societas kiskunfélegyházi alapszervezete január 26-án mutatkozik majd be, amikor is az MSZP tisztújító ülését követően sajtótájékoztatót tart a városi és megyei sajtóorgánumok számára..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése