2012. január 17., kedd

Rovásírással írt antifasiszta üzenetek a Jobbik székházánál

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom tegnap este rovásírással írt, antifasiszta és demokrata szellemiségű üzeneteket helyezett el a Jobbik Villányi úti székházánál.

A táblákon Bibó István híres idézete: „Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni.”, továbbá a „Lesz még Magyar Köztársaság!” feliratok szerepeltek, székely-magyar rovásírással.



A baloldali ifjúsági szervezet azért választotta a rovásírást, hogy ezzel tegye nyilvánvalóvá: vége azoknak az időknek, amikor nemzeti jelképeinket és történelmi örökségünket a szélsőjobboldal politikai célokra kisajátíthatta magának, Illetve jelképeinket szelektálhatja, melyik a jó jelkép és melyik a rossz.

Az akció válasz volt a Jobbik szombati tüntetésére, amelyen elégették az Európai Unió zászlaját. A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom továbbra is elítél minden olyan megnyilvánulást, amely a határok nélküli Európa helyett a megosztottságot, építés helyett a rombolást, integráció helyett a leszakadást, demokrácia helyett az újfasizmust, és béke helyett a képzelt ellenségekkel való hadakozást szolgálja.

Fénykép itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése