2012. január 12., csütörtök

A Societas tüntetett a Pest megyeházánál

Sass Szabolcs kiemelte, hogy számtalan Pest megyei intézmény működik fűtés és más közműszolgáltatások nélkül, és a gyermekétkeztetésben is vannak fennakadások, miközben a megye vezetősége luxusutazásokra költ.

Több száz résztvevő gyűlt össze a Pest Megye Önkormányzatának Hivatala előtt rendezett fáklyás demonstráción december 28-án, hogy tiltakozzanak a megye vezetőinek felelőtlen gazdálkodása és eladósítása miatt.

A rendezvény első szónoka, Sass Szabolcs, a Societas mozgalom elnöke, Pest megyei politikus beszédében elmondta, hogy a megye a tizenkilenc közül jelenleg a legnagyobb adósságállománnyal küzd. Sass azt is kifejtette, hogy mindez a 2006-os hatalomváltás, a Fideszes megyei vezetés ideje óta van, azt megelőzően néhány millió forintos hiány volt csak a megyekasszában, amely az óta több milliárdosra növekedett. Kiemelte, hogy számtalan Pest megyei intézmény működik fűtés és más közműszolgáltatások nélkül, és a gyermekétkeztetésben is vannak fennakadások, miközben a megye vezetősége luxusutazásokra költ.

Ezt követően Szabó Imre országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt időszakokban elért eredmények kárba vesztek Pest megye jelenlegi irányítása alatt, véleménye szerint a regnáló hatalom semmit nem tartott be a választóknak tett ígéreteiből. Olyan intézkedések elmaradásáról is szólt, mint a regionális fejlesztések szétválasztása, vagy Pest megye a fővárostól való függetlenedése. Szabó Imre beszédében visszatért a korábbi szónok gondolataira, mely szerint van olyan megyei fenntartású intézmény, ahol már telefonvonal sincs. Kiemelte még, hogy gyakorlatilag önállóságát elveszítve, kormányzati irányítás alá került Pest megye, így a megyei ingatlanvagyon felett is immáron a kormányzat rendelkezik. A volt környezetvédelmi miniszter felszólította a kormány döntéshozóit, hogy ha már ilyen helyzet alakult ki, akkor „párttársaiknál” jobb gazdaként felügyeljék Pest megye értékeit, ellenzéki politikusként nem fogják tűrni, hogy kiárusítsák a megyei vagyont.

Az eseményről készült további képeiknek megtekinthetik az alábbi Facebook oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése